Belemmeringen minimaliseren

Dat het bedrijf een verhuizing zal merken is niet te voorkomen. Dat u hier zo min mogelijk last van heeft, is de taak van een verhuisbedrijf. Door de vele jaren ervaringen heeft een verhuisbedrijf de skill om een verhuizing op de juiste manier te organiseren.

Bedrijfsprocessen in kaart brengen

Voordat een verhuisbedrijf aan de slag kan, moeten ze zoveel mogelijk informatie over het bedrijf ontvangen. Hiervoor zijn de bedrijfsprocessen het allerbelangrijkste. Deze moeten namelijk beschermd worden tijdens het daadwerkelijk verhuizen. Dat er binnen het bedrijf iets mis gaat is nog niet eens heel erg, als de klanten en het werk er maar niet onder leidt. Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk informatie word aangeleverd. Hoe meer informatie, des te beter hierop kan worden ingespeeld.

Vermeldt ook de diverse afdelingen die binnen het bedrijf zijn. Een inventarisatielijst mag niet ontbreken. Zo zullen er vast spullen zijn die niet verhuist dienen te worden. Alleen de zaken die mee gaan met de verhuizingen zullen allemaal bekend moeten zijn bij het verhuisbedrijf

Maken van een planning

Bij een zakelijke verhuizing spreken we meestal van een draaiboek. Aangezien er zoveel tegelijkertijd bij komt kijken, zal alles vast moeten worden gelegd. Hierbij is de rol van een verhuisbedrijf nadrukkelijk aanwezig. Al zal het allemaal wel in overleg tot stand komen. Aangezien u het bedrijf zelf als beste kent, zullen er een aantal gesprekken plaatsvinden waarin het plan van aanpak wordt doorgenomen.

Duidelijke afspraken met verhuisbedrijf

Om verrassingen te voorkomen, zullen er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. Door de verwachtingen met elkaar af te stemmen, weten beide partijen waar men aan toe is. Wat wordt er verwacht vanuit het bedrijf zelf en waar is het verhuisbedrijf aansprakelijk voor. Vooral het naar elkaar wijzen en kijken moet hiermee voorkomen worden. Let hierbij op de volgende punten:

  • Welke voorbereidingen worden van uw bedrijf verwacht
  • Wat zijn uiteindelijk de kosten en voor welke diensten gelden deze tarieven
  • Specifieke instructies aan de medewerkers nodig?
  • Bereikbaarheid van beide panden doornemen
  • Is er tijdelijke opslagruimte nodig?
  • Vanaf wanneer kan het bedrijf weer runnen zoals op de oude locatie

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die met de verhuizers besproken dienen te worden. Het is ook vooral belangrijk om te luisteren naar de adviezen die het verhuisbedrijf geeft. U heeft wellicht geen of geringe ervaring met een bedrijfsverhuizing. Een verhuisbedrijf daar tegenover heeft die ervaring wel in huis.

U kent het eigen bedrijf van binnen en zult hierover de informatie moeten overbrengen naar de verhuizers. De core business moet zoveel mogelijk beschermd worden en geen hinder ervaren.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *